Soortenleningen.net

Zakelijk krediet

Om maar meteen met de deur in huis te vallen kunnen we stellen dat een zakelijk krediet een vrij bijzonder krediet is. Eigenlijk is een zakelijk krediet op vlak van werking precies hetzelfde als een persoonlijk krediet. Het is echter natuurlijk wel zo dat een persoonlijk krediet gebruikt wordt voor het financieren van persoonlijke aankopen en investeringen terwijl een zakelijk krediet uitsluitend kan worden afgesloten door bedrijven. Hier schuilt wel een groot verschil. De garanties die bij een persoonlijk krediet door particulieren verstrekt moeten worden zijn in geen geval beperkt. Wanneer u met andere woorden uw persoonlijk krediet niet volgens de kredietvoorwaarden kunt afbetalen heeft de bank het recht om beslag te leggen op uw eigendommen. Bij een zakelijk krediet is dit in zekere zin ook het geval, alleen wordt de waarborg dan beperkt tot het bedrijf zelf. Let wel, beschikt u over een eenmanszaak, dan loopt u ook op persoonlijk vlak het risico aansprakelijk gesteld te worden voor de schulden die werden opgelopen door middel van een zakelijk krediet. Beschikt u echter over een vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, dan bent u persoonlijk niet aansprakelijk voor het afbetalen van een zakelijk krediet, tenzij met de bank anders werd overeengekomen.

Kredietvoorwaarden en investeringskrediet

Hou er hoe dan ook rekening mee dat u bij een gewoon zakelijk krediet niet kunt afwijken van de kredietvoorwaarden. Er zijn bepaalde kredieten die u de nodige flexibiliteit bieden waardoor het mogelijk wordt om tijdelijk meer of juist minder af te lossen, maar het gewoon zakelijk krediet biedt u deze flexibiliteit niet. Daar tegenover staat dan weer wel dat een gewoon zakelijk krediet veel goedkoper is dan een zakelijk krediet waarbij er van de kredietvoorwaarden kan worden afgeweken. Het wordt aangeraden om hier rekening mee te houden in uw zoektocht naar de voor u meest geschikte lening voor een bedrijf. Een zakelijk krediet is voor bedrijven interessant omdat het ze de mogelijkheid biedt om op een eenvoudige en vooral relatief goedkope manier geld te lenen. Hierbij dient u wel rekening te houden met het doel van de lening. Voor echt hoge bedragen kan het bijvoorbeeld geen kwaad om eens te kijken naar de mogelijkheden van een investeringskrediet. Een zakelijk krediet is in dat opzicht misschien wel het meest geschikt voor kleine aankopen en investeringen terwijl een investeringskrediet een bedrijf van dienst kan zijn bij grotere investeringen.

Werking van een zakelijk krediet

Eerder in dit artikel hebben we reeds aangehaald dat een zakelijk krediet op vlak van werking bijna hetzelfde is als een gewoon persoonlijk krediet, en dat klopt ook. Net als bij een persoonlijk krediet zult u ook bij een zakelijk krediet te maken krijgen met een maandelijkse afbetaling, zal er een begin- en einddatum worden afgesproken en is vanaf de ondertekening bekend welke kosten u zult moeten betalen. Bent u met andere woorden voor uw bedrijf op zoek naar een uitermate degelijk, rechtlijnig en goedkoop krediet? Aarzel dan in geen geval om de vele voordelen van het zakelijk krediet te ontdekken!

Lees ook andere blogs

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur