Soortenleningen.net

Spaarrekening

Met een spaarrekening ontvangt de rekeninghouder een vergoeding in de vorm van rente over het uitgeleende bedrag aan de bank. Met een spaarrekening kan de gebruiker vaak alleen geld overmaken naar een vaste tegenrekening(en) van diezelfde gebruiker bij de bank. Ook is het soms mogelijk wel contant geld op te nemen van de spaarrekening. Een spaarrekening wordt vaak verward met een depositorekening of termijndeposito. De laatste biedt vaak een vaste rente en daarbij voor een vooraf afgesproken vaste looptijd. Een spaarrekening is vaak gekoppeld aan een variabele rente. Tegenwoordig is bij veel spaarrekeningen ook mogelijk om gebruik te maken van internetbankieren. Maakt u zich zorgen dat u uw spaargeld kwijt raakt door onrust op de financiƫle markten? De Nederlandse overheid heeft spaartegoeden tot 100.000 gegarandeerd. Er is dus niet reden tot paniek.

Welke voorwaarde gelden vaak bij een spaarrekening?

Wanneer u geld opneemt van de spaarrekening kunnen daar opnamekosten aan worden verbonden. Het gebeurd niet bij iedere spaarrekening, maar er zijn banken die lastige voorwaarden stellen. Overigens verschilt dit per bank en veranderen de voorwaarden geregeld. Zo bestaat er soms een maximaal rentedragend saldo, dat is het maximale bedrag dat u op de spaarrekening mag plaatsen waarover u nog rente ontvangt. Vaak zijn dit bedragen boven 1 miljoen euro. Een voorwaarde die vaak wordt gesteld is een maximum opnamebedrag per periode of een wachttijd voor het opnemen van uw spaarsaldo.

Tegenover sparen kunt u bij de meeste banken ook geld lenen. Het rentepercentage is bij geld lenen vaak wel duidelijk hoger, dan bij het sparen. Dit heeft te maken met het risico dat banken hun geld niet terugkrijgen en tegelijkertijd hun geld niet kunnen gebruiken bij investeringen.

Lees ook andere blogs

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur