Soortenleningen.net

Hypotheek

Een hypotheek afsluiten is niet niets. Het gaat om veel geld, dan wilt u natuurlijk een goede keuze maken. Het is daarom verstandig om eens bij een hypotheek adviseur langs te gaan om u te informeren over de mogelijkheden en welke vormen van hypotheken er bestaan. Hoe zit het bovendien met de startersaftrek, hypotheekrente aftrek en meer van deze zaken die van invloed zijn op uw hypotheek? Grofweg zijn er vier type hypotheken:

  • Aflossingsvrije hypotheek
    U betaald maandelijks enkel de rente en heeft daardoor lage maandlasten. De hoogte van de hypotheek mag maximaal 50% bedragen van de woningwaarde. Er wordt niet afgelost, uw hypotheekschuld blijft daardoor de gehele looptijd even hoog en wordt afgelost uit verkoop van de woning of andere middelen
  • Bankspaarhypotheek
    Met een bankspaarhypotheek is het fiscaal aantrekkelijk om te sparen in box 1. De looptijd van de bankspaarhypotheek varieert van 15 tot 30 jaar. Het is een combinatie van aflossingvrij en verplicht sparen. De hypotheek wordt aan het einde van de looptijd afgelost met het vermogen uit de bankspaarrekening.
  • Lineaire hypotheek
    Bij een lineaire hypotheek lost u van het begin af en betaalt u rente over het openstaande bedrag. U zult gaandeweg dus minder rente betalen, omdat u tijdens de looptijd al aflost en het openstaande bedrag dus iedere maand lager wordt. Een lineaire hypotheek is daarom vooral interessant indien u in de toekomst lagere inkomsten verwacht.
  • Annu├»teiten hypotheek Op het moment dat de rentestand niet veranderd zijn het totale bedrag aan rente en aflossing gelijk. Daardoor lost u gedurende de looptijd meer af en betaalt u minder rente. Vanaf het moment dat u de hypotheek afsluit begint u direct met aflossen

Wanneer u van plan bent een huis te kopen wilt u natuurlijk ook weten hoeveel geld u daadwerkelijk kunt lenen. Deze handige tool helpt ij het berekenen van de maximale hypotheek die van de ban kkan krijgen voor de aankoop van een woning. Er wordt dan vooral gekeken naar salaris, vermogen en schulden.

Wat is mijn maximale hypotheek?

Het maximale bedrag dat u kunt lenen hangt van de hoogte van uw inkomen af, maar ook van openstaande leningen, alimentatie, uw eigen geld of overwaarde van uw woning. Heeft uw partner ook een inkomen dan wordt het maximale bedrag dat u kunt lenen ook hoger.

Lees ook andere blogs

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur