Soortenleningen.net

Persoonlijk krediet

Een persoonlijk krediet is een krediet dat, zoals valt af te leiden uit de naam, gebruikt wordt voor het financieren van persoonlijke investeringen of aankopen. Een persoonlijk krediet kan met andere woorden niet worden afgesloten voor een zakelijke investering. Wanneer u er voor kiest om een persoonlijk krediet aan te gaan kiest u ook automatisch voor een aflopend krediet. Dit wil zeggen dat er bij ondertekening van de kredietovereenkomst wordt vastgelegd welk bedrag u leent, hoelang u terugbetaald en welke intrest er in rekening wordt gebracht. Belangrijk om weten is dat er bij een persoonlijk krediet niet van de voorwaarden mag en kan afgeweken worden. Doet u dit wel, dan dient u in het achterhoofd te houden dat de kans bijzonder groot is dat er een aanzienlijke boete in rekening wordt gebracht. Bij ernstige nalatigheid heeft de bank zelfs het recht om de kredietovereenkomst te ontbinden en het nog verschuldigde bedrag meteen op te eisen.

Eenvoudig en veilig

Een persoonlijk krediet wordt aanzien als één van de eenvoudigste en veiligste kredieten op de markt. U bent er bijvoorbeeld bij het afsluiten van een persoonlijk krediet altijd zeker van dat het geleende bedrag op de vervaldatum van de kredietovereenkomst is terugbetaald. Daarnaast dient u geen rekening te houden met een eenmalige grote afbetaling en lost u, uw schuld maandelijks af. Omwille van het feit dat er niet van de kredietvoorwaarden kan worden afgeweken is het ook zo dat de kostprijs van een persoonlijk krediet veel lager ligt dan bijvoorbeeld bij een doorlopend krediet het geval is. Een persoonlijk krediet wordt niet voor niets aanzien als één van de goedkoopste kredieten op de markt voor particulieren. Alleen de hypothecaire lening doet het op vlak van procentuele intrest beter, maar dan ligt het bedrag doorgaans ook vele malen hoger en dient u natuurlijk akkoord te gaan met het geven van een hypotheek.

Conclusie

Hoe dan ook is een persoonlijk krediet een uitstekende keuze voor kredietnemers die op zoek zijn naar een krediet waarbij veiligheid en zekerheid worden gecombineerd met een lage kostprijs. Is dit wat u zoekt? In dat geval zijn we er van overtuigd dat een persoonlijk krediet geheel aan uw wensen en verwachtingen zal kunnen voldoen. Bent u echter op zoek naar een krediet waarbij wel afgeweken kan worden van de vastgelegde kredietvoorwaarden en bent u er bijgevolg niet zeker van dat u het geleende bedrag tegen de einddatum zult kunnen afbetalen? Dan is een persoonlijk krediet voor u niet de beste oplossing. De boetes die worden aangerekend bij het niet naleven van de kredietvoorwaarden zijn veelal immers bijzonder hoog. In dit geval doet u er dan ook misschien wel beter aan om te kiezen voor het iets duurdere doorlopend krediet.

Lees ook andere blogs

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur