Soortenleningen.net

Mini krediet

Een mini krediet is een krediet met heel veel potentieel. In vroegere tijden was het ondenkbaar om een krediet af te sluiten voor bedragen van amper 100 tot 500 euro. Vandaag de dag is dit door middel van het mini krediet een stuk eenvoudiger geworden. Een mini krediet is echter wel een krediet dat niet wordt verstrekt door banken. Wanneer u met andere woorden niet van plan bent om een krediet af te sluiten bij een financieel kantoor is het geen goed idee om rekening te houden met de mogelijkheden van een mini krediet. Het eerste voordeel van dit krediet is wel dat er geen BKR toetsing voor wordt uitgevoerd. Ook wanneer u met andere woorden over een BKR codering beschikt is het perfect mogelijk om een mini krediet af te sluiten. Let wel, er zijn niet alleen maar voordelen verbonden aan een mini krediet.

Hoge kostprijs

De eerste informatie die u heeft gelezen over het mini krediet/ minilening is natuurlijk erg positief en biedt veel mogelijkheden. We moeten toegeven, een minilening is in bepaalde situaties zeker en vast interessant, alleen is het een krediet dat wordt aangeboden tegen een zelden geziene kostprijs. Het mini krediet maakt in tegenstelling tot de meeste andere kredieten geen gebruik van een gewone rente. In principe is een mini krediet dus gewoon een renteloze lening, maar u dient wel rekening te houden met hoge opstartkosten. Meteen daarbij moeten we opmerken dat de opstartkosten veelal erg hoog ligt in vergelijking met het bedrag dat u middels een mini krediet wenst te lenen. In zowat alle gevallen zult u immers minimum 20% betalen van het door u geleende bedrag. Leent u met andere woorden het maximum van 500 euro, dan moet u 600 euro terugbetalen.

Korte termijn van afbetaling

Het tweede minpunt aan een mini krediet is de tijd waarin u over het geleende geld kunt beschikken. Nagenoeg alle mini kredieten worden verstrekt op een termijn van 30 dagen. Sta er bij het aanvragen van een mini krediet ook steeds bij stil dat u zowel het bedrag dat u heeft geleend als de kosten altijd binnen de maand dient terug te betalen. Doet u dit niet, dan is de kans groot dat u met erg hoge boetes te maken krijgt waardoor het afsluiten van een mini krediet opeens een veel minder goed idee lijkt. Wanneer u er echter zeker van bent dat u het geleende bedrag en de kosten binnen de gestelde termijn kunt terugbetalen is er geen vuiltje aan de lucht. Net zoals andere kredieten wordt het ook bij een mini krediet aangeraden deze enkel af te sluiten wanneer u echt geen andere mogelijkheid heeft.

Lees ook andere blogs

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur