Soortenleningen.net

Aflopend krediet

Wanneer we alle kredieten zouden moeten onderverdelen in twee categorieën hebben we verschillende mogelijkheden. Eén van die mogelijkheden is ze indelen in de categorieën aflopende kredieten en continue kredieten. De meeste kredietnemers kiezen er doelbewust voor om een aflopend krediet af te sluiten. Een aflopend krediet heeft natuurlijk een aantal interessante voordelen. Zoals de naam doet vermoeden is een aflopend krediet een krediet waarbij er maandelijks van het door u geleende bedrag wordt afgelost. Dit zorgt er voor dat het openstaande bedrag iedere maand wordt verlaagd waardoor ook de te betalen rente lager komt te liggen. We zouden dus perfect kunnen stellen dat de hoogste kosten op een aflopend krediet worden betaald in de eerste maanden. Hoe langer het krediet loopt, des te lager de intrest komt te liggen.

Zekerheid

Een ander voordeel die verbonden is aan een aflopend krediet is het feit dat u er altijd zeker van bent dat het geleende bedrag op de einddatum van de kredietovereenkomst is afbetaald. Dit heeft u bij een continue krediet (onder de vorm van bijvoorbeeld een doorlopend krediet) niet. Verder spreekt het voor zich dat ook de kostprijs bij een continue krediet hoger ligt dan bij een aflopend krediet. Een aflopend krediet kan op verschillende manieren worden afgesloten. Wanneer u de goedkoopste lening wenst, maar toch een aanzienlijk bedrag wenst te lenen kunt u hiervoor onder andere een beroep doen op het persoonlijk krediet. Het persoonlijk krediet is waarschijnlijk het krediet dat wereldwijd het vaakst wordt afgesloten. Er zijn echter nog meer voordelen verbonden aan een aflopend krediet.

Voordelen van een aflopend krediet

Het laatste voordeel zit hem in de voorwaarden voor het toegekend krijgen van een aflopend krediet. Verschillende banken stellen hogere eisen aan een continue krediet, net omdat er niet van het geleende bedrag wordt afgelost. Wanneer de bank vermoedt dat u in financiële problemen zou kunnen komen of over onvoldoende financiële reserve beschikt is de kans groot dat een continue krediet u zal geweigerd worden. Dit is bij een aflopend krediet niet het geval. In dat opzicht is het dus iets eenvoudiger om een aflopend krediet af te sluiten dan een continue krediet.

Bent u met andere woorden op zoek naar een goedkoop en betrouwbaar krediet, dan is een aflopend krediet zeker iets voor u! Heeft u daarentegen nood aan een krediet met een hoge flexibiliteit waarbij er geen boetes worden aangerekend wanneer u onverhoopt even niet over de mogelijkheid beschikt om aan uw maandelijkse afbetaling te voldoen? In dat geval kiest u er waarschijnlijk beter voor om een beroep te doen op een continue krediet.

Lees ook andere blogs

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur